dissabte, 7 de novembre del 2009

Comunicacio Oral Escrita i Digital.

2-6 de Novembre.

Descripció.

Durant aquesta setmana a classe hem exposat el proces de Qui ets tu?, aquesta exposició havia de tenir una durada aproximada d'uns 2 minuts.
En aquests dos minuts d'exposició haviem d'explicar aquells trets significatius en els quals ens haviem basat per fer la redacció i també adjuntar una o diverses fotografies, fetes per nosaltres mateixos, de la persona a la qual describíem.
A la sessió de divendres 6, vàrem començar els exercicis de recitació d'un poema, rondalla o conte popular. Aquest exercici també havia de tenir una durada aproximada d'uns dos minuts.

Reflexió.

En el transcurs d'aquesta setmana m'he adonat de la subjectivitat del temps. Dos minuts no semblen gaire cosa, però quan t'has d'enfrontar davant de tota la classe per recitar, el temps es torna o bé etern, com em va passar a mi divendres durant la recitació del meu poema de Josep Carner "Els pollancs de França", o bé es passa massa ràpid, com en el cas de dilluns, potser degut a qué com hem d'explicar tantes coses el temps se'ns passa en no res.
Es per aquest motiu que hem d'aprendre a controlar-lo, a preparar allò que hem de dir amb un cronòmetre a la mà per tal de no quedar curts o bé per no passar-nos del temps estipulat.

Aprofundiment.

Josep Carner va néixer a Barcelona el 1884 i va morir a Brusel·les el 1970. És conegut com el príncep dels poetes catalans.

Pel meu exercici de recitació vaig triar el poema "Els pollancs de França" del seu llibre "Arbres".
Sembla ser que aquest poema el va escriure durant un dels seus viatges a Anglaterra, en el qual durant el recorregut en tren i metre aquest passava per frança, va veure molts pollancres que li van inspirar aquest poema.
L'estructura del poema és un decasíl·lab italià de 5+5 de rima masculina però amb cesura femenina a la cinquéna síl·laba.
El cos del poema està format per:
tres quartets.
un quartet.
dos quartets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada